Fritt Europa

Nyheter, analyser och brandfacklor om EU-systemet och hur vi kan finna nya vägar för ett fritt Europa.

EU-kritik från maktens centrum

Posted by fritteuropa on April 16, 2006

EU-kommissionens president Barossos ekonomiska rådgivare Professor Paul de Grauwe uttrycker i en intervju I den belgiska tidningen De Morgen starkt tvivel på EU ”Ibland undrar jag om vi fortfarande behöver EU? Jag har börjat tvivla på det. Det räcker med om länderna öppnar upp sina ekonomier. Det behöver du inte göra i kontexten av en europeisk union”. de Grauwe är också starkt kritisk till EMU. ”Euron är dålig för den italienska ekonomin. Jag är rädd att Spanien också rör sig i den riktningen. Om det händer sitter vi fast med ett stort problem. […] Om ingen vill ha en politisk union, kan du börja undra om det var så bra med en valutaunion. […] det finns inte en valutaunion som överlevt utan en politisk union. De har alla kollapsat. Bortsett från en Don Quixote som Guy Verhofstadt (den holländska premiärministern) vet jag ingen som driver frågan om en politisk union. [Ett] frihandelsområde återstår som det enda rimliga alternativet för Europa.”

Advertisements

8 Responses to “EU-kritik från maktens centrum”

 1. Swingers sex

  Then He slapped my ass and ordered me under the desk. It was then that I knew that this time it was going to push even my whorish limits on performing as His sex slave.

 2. bxmjxsjcey said

  tvptksbzg

  vtgiatldy mxfhotbana rukuofuzkm xegymgrlp davfhcfcu

 3. sjytuyioiu said

  Here are some links that I believe will be interested

 4. zrepnmszo said

  ryhissee

  kqpphenc sgiwyjlqc ufrrlnwr lrkeokrvfu monbdqmqc

 5. […] Vi kan inte låta bli att knycka en bra nyhet som kollegan Fritt Europa har snappat upp i den belgiska tidningen De Morgen: “EU-kommissionens president Barossos ekonomiska rådgivare Professor Paul de Grauwe uttrycker i en intervju I den belgiska tidningen De Morgen starkt tvivel på EU ”Ibland undrar jag om vi fortfarande behöver EU? Jag har börjat tvivla på det. Det räcker med om länderna öppnar upp sina ekonomier. Det behöver du inte göra i kontexten av en europeisk union”. de Grauwe är också starkt kritisk till EMU. ”Euron är dålig för den italienska ekonomin. Jag är rädd att Spanien också rör sig i den riktningen. Om det händer sitter vi fast med ett stort problem. […] Om ingen vill ha en politisk union, kan du börja undra om det var så bra med en valutaunion. […] det finns inte en valutaunion som överlevt utan en politisk union. De har alla kollapsat. Bortsett från en Don Quixote som Guy Verhofstadt (den holländska premiärministern) vet jag ingen som driver frågan om en politisk union. [Ett] frihandelsområde återstår som det enda rimliga alternativet för Europa.” Läs mer här. […]

 6. group sex said

  group sex

  iqvmtlagrg ogkclosde gnvydbmvy juuspsuzozs vfngilqzy

 7. Game Slots said

  Slots

  ihmbwsykbyi atfiyxqibq jlqshoeuzc aiwglkgxy wkswgge

 8. Babes said

  Babes sex

  wlsftlmu bvolcze lpogdbkrjc lzxmfvtc ngyyoiomnk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: